dissabte, 24 de desembre del 2016

Enviar un arxiu adjunt en un correu electrònic

Bon dia, bona tarda o bona nit!

Ja que l'altre dia vàrem fer una felicitació de Nadal i molts de vosaltres espero que hàgiu provat de fer les vostres (si no és així, potser encara hi esteu a temps), aprofitaré per tornar-vos a explicar per aquí com ho heu de fer per adjuntar la vostra felicitació en un correu electrònic.

Per a tots els servidors de correu és semblant, però per que en pugueu apreciar les diferències ho farem amb els correus web de gmail i outlook. Comencem per gmail, ja que és el que acostumem a fer servir a les nostres classes.

Amb Gmail



Important!

Per anar al vostre correu del gmail obriu el navegador, introduïu l'adreça o URL del servidor (gmail.com) i premeu la tecla "Intro". Un cop a la pàgina, és quan introduireu el vostre compte de correu i la vostra contrasenya. 

Primer heu d'accedir a gmail.com

Recordeu que mai de la vida heu d'escriure la vostra adreça de correu a cap quadre de text de cerca, d'aquesta manera no hi arribareu.

Un cop a gmail.com heu d'escriure la vostra adreça de
correu i després la vostra contrasenya als espais corresponents.



Accediu al vostre compte de correu del gmail (ja sabeu com fer-ho). A continuació feu el que sempre es fa per començar un correu nou, feu clic al botó "Redacta". 

Aquest cop no escriviu directament els correus dels destinataris. Com que la felicitació la voldreu enviar a moltes persones alhora, no quedaria bé ni correcte que hi aparegués tota la llista de correus. És més encertat que cadascú rebi la felicitació com si fos de manera individual. A més, hi haurà contactes en aquesta llista que no es coneixen entre ells i per tant, no tenen perquè saber quins són els correus dels altres.

Al costat dret del quadre de text del destinatari (Per a:), hi apareixen les lletres Cc i Cco. Triarem la opció Cco, que vol dir "amb còpia oculta". Apareixerà un nou quadre de text per introduir-hi les direccions de correu. Poseu-les totes en aquest quadre de text, no és necessari escriure cap a l'altre.

La còpia oculta significa que cadascun d'aquests contactes rebrà el correu sense que hi aparegui el llistat de contactes que també l'han rebut. Així, sembla que es tracti d'un missatge individual.

Tots els contactes que estiguin al quadre de text Cco
 (amb còpia oculta) no es veuran entre ells les adreces de correu.
El quadre de text següent, el de l'assumpte, empleneu-lo com sempre amb un text curt a mode de títol. En aquest cas jo hi he escrit simplement "Bon Nadal" (us estic repetint coses que ja sabeu, ja sé que sóc pesat).

Un cop escrit l'assumpte del missatge, només ens cal adjuntar el fitxer de la felicitació de Nadal. D'aquesta manera tots els destinataris podran veure i descarregar-se la nostra felicitació en rebre el missatge.

Tot i que disposem d'un botó d'adjuntar imatge i la nostra felicitació ho és, no ho farem a través d'aquest, ja que m'interessa més el botó d'adjuntar fitxer, ja que ara és una imatge, però demà pot ser que vulgueu enviar un text o una presentació tipus PowerPoint. El botó d'adjuntar fitxer es caracteritza perquè acostuma a representar-se amb el dibuix d'un clip. Premeu-lo i s'obrirà el gestor de fitxers.

El botó d'adjntar fitxers acostuma a portar el dibuix d'un clip.

Cerquen la felicitació navegant fins a la carpeta on es trobi, la seleccionem i fem clic a "obre". De seguida apareix al nostre correu una barra de càrrega de color blau, quan estigui plena i desaparegui vol dir que el fitxer ja s'ha carregat al correu i en quedarà el nom. 

Un cop la barra de càrrega a finalitzat ja podem enviar el nostre missatge.
Un cop carregat podem escriure alguna cosa al quadre de text del missatge i sinó podeu prémer el botó d'enviar directament.

El destinatari veurà que, en rebre el missatge, aquest apareix amb el símbol del clip indicant que porta un document adjunt.

Al costat dret es pot veure el símbol del clip que ens indica que el missatge que hem rebut porta un fitxer adjunt.

Amb Outlook

Veiem ara com adjuntar un fitxer si tenim Outlook (hotmail) com a correu web. Escrivim outlook.com o hotmail.com al quadre d'adreces del navegador i accedim al nostre compte de correu amb correu i contrasenya.

Un cop a la nostra bústia d'entrada el botó per escriure un missatge nou es diu "Crea". Li fem clic i apareixerà la finestra per escriure el nou correu.


Aquest cop, a la dreta del quadre de text dels destinataris apareixen les lletres A/c i C/o, una petita variació però fàcilment comprenem que C/o és "amb còpia oculta". Hi fem clic a sobre i introduïm les adreces que volem al nou quadre de destinataris. 

Escrivim un assumpte i ara ja només ens cal introduir la nostra felicitació com a document adjunt. Per fer-ho cerquem el botó amb un clip dibuixat. En aquesta ocasió ens adonem que n'hi ha dos. Tant se val quin fem servir, tots dos representen el mateix.

Amb Outlook (hotmail) hi ha dos botons d'adjuntar fitxers a dia d'avui.
Un cop hi fem clic encara no s'obrirà el gestor de fitxers. En comptes d'això, apareixerà una pàgina amb un llistat per que nosaltres triem si volem adjuntar un fitxer que hi hagi al nostre equip o bé un que tinguem desat al núvol. En el nostre cas, com que la felicitació la tenim desada a una carpeta del nostre ordinador, triarem aquesta opció.

Indiquem que el fitxer que volem adjuntar es troba al nostre ordinador.
I un altre cop ens apareixerà una pàgina en la qual hem de triar si volem adjuntar-lo com a fitxer o pujar-lo al núvol i adjuntar-lo com a fitxer del núvol. Aquest cop no ens complicarem la vida amb el núvol, ens guiem pe símbol del clip i triem la opció "adjunta com a còpia".

Outlook sempre ens convida a desar fitxers al núvol. Per fer-ho com sempre, com a fitxer desat al nostre ordinador hem de triar la opció "adjunta com a còpia" (on hi apareix el símbol del clip).
En fer-hi clic a sobre s'obrirà finalment el nostre gestor de fitxers per tal que cerquem la nostra felicitació d'entre els fitxers de l'ordinador. UN cop seleccionada i oberta es carregarà al missatge com mostra la imatge següent.

La nostra felicitació ja està carregada al missatge.

Ja només cal prémer el botó "Envia". 

Un cop el destinatari rebi el missatge, un clip també l'avisa que el correu porta un fitxer adjunt al seu interior.

El símbol del clip en un correu ens indica que al seu interior hi ha un fitxer adjunt.
Ara ja només ens queda esperar que ens arribin les felicitacions de Nadal. Jo aquí us deixo la meva. Espero que passeu molt bones festes i que torneu el trimestre vinent amb tota la ilusió i les ganes que hi poseu sempre. 



Moltes gràcies a tots! Ens veiem a classe!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada