dimarts, 21 d’abril del 2015

Utilitzem PowerPoint


Estimats alumnes, avui he decidit tornar a escriure en aquest bloc per tal que us serveixi de recordatori i de repàs de totes les matèries que hem donat ha classe. Amb molta més experiència a les esquenes i amb la mateixa il·lusió de sempre espero que us faci servei.

He decidit començar aquesta nova etapa recordant-vos els senzills passos que heu de seguir per realitzar una presentació PowerPoint amb a versió 2007), amb so.

El primer pas que hem de seguir és obrir el programa. N’hi ha diferents programes per fer presentacions. Nosaltres farem servir PowerPoint 2007.Fem clic al botó d’inici i cerquem el programa a la llista desplegable. El seu nom complet és Microsoft Office PowerPoint 2007.



Un cop obert, destinarem aquesta primera diapositiva per introduir un títol i un subtítol per a la nostra presentació.

 
Un cop ja tenim el títol hem d’afegir una diapositiva nova. Fem clic a la pestanya “Inicio” i a la icona corresponent “Nueva diapositiva”. Si fem clic al dibuix de la diapositiva, apareixerà una diapositiva per defecte amb un quadre pel títol i un altre per afegir-hi text, imatge, etc. Mentre que si fem clic a sobre de les lletres “Nueva diapositiva” un desplegable ens permetrà escollir el format de la nova diapositiva.

Escrivim el títol de la nova diapositiva i inserim la nostra primera imatge. Per fer-ho, fem clic a la pestanya “Insertar” i triar la icona “Imagen”.
 
Cerquem la imatge que volem inserir mitjançant el quadre que s’obrirà. Un cop seleccionada, es prem el botó “insertar”.
La imatge es mostrarà al centre de la diapositiva. Podem moure-la i canviar-la de mida i forma per tal d’adequar-la a la nostra presentació.
Ara passem a introduir el text que acompanyarà a aquesta imatge. Normalment afegirem textos breus ja que massa lletra sempre quedarà malament, tant si es tracta d’una presentació per a una classe amb projector com si és una presentació automàtica.
Així tornem a la pestanya “Inserir” i cerquem la icona “Cuadro de texto”.


Ara bé la part que pot ser us costa. Per inserir el quadre de text hem de fer clic a la diapositiva però sense deixar anar el botó i arrosseguem donant la forma que volem al quadre i deixem anar només quan ja estem segurs d’haver-nos donat l’amplada necessària per al text que volem inserir.


Mentre estiguem dintre del text la cinta d’opcions ens mostrarà les eines pròpies de l’edició de text (tipus de lletra, mida, alineació, etc.).
Ara afegirem animacions d’entrada a la imatge. Seleccionem la imatge i fem clic a la pestanya “Animaciones”. Dintre d’aquesta pestanya trobarem el botó “personalizar animación”. A la dreta de la finestra apareixerà un nou quadre a través del qual podrem afegir les nostres animacions.

 
Fem clic al botó “Agregar efectos” i triem la opció “entrada”. Triem un tipus d’entrada.
 

Un cop afegit l’efecte triem la velocitat i la forma amb la qual apareixerà (per defecte l’animació apareixerà al fer un clic).
Seleccionem el text i repetim la operació per afegir un efecte d’entrada. Aquest cop canviarem la forma “al hacer clic” per la forma “después de la anterior”.
Desem els canvis i provem la nostra presentació per comprovar que tot funciona correctament.
Ara arriba el torn d’afegir música a la presentació. Ens col·loquem a la primera diapositiva i fem clic a la pestanya “Insertar”. Aquest com triarem la opció “sonido”.

Busquem la cançó (preferiblement en un format lleuger, com pot ser el format mp3) que volem afegir i fem clic al botó “Insertar”. Un quadre ens demanarà si volem que la reproducció es faci automàticament o en fer-hi clic a sobre. Triarem la opció “automáticamente”.


 
Un cop inserim el so apareixerà una pestanya nova “herramientas de sonido”. La marquem i dintre d’aquesta hem de marcar la opció “repetir la reproducción hasta su interrupción” i canviem la opció “reproducir sonido automáticamente” per la opció “reproducir en todas las diapositivas”.


Un cop hem finalitzat la nostra presentació, l’hem de desar en un format de presentació per tal de poder compartir-la amb els demés ocupant el mínim espai possible.

 
Espero que us hagi estat útil. Moltes gràcies a tots pel vostre interès.
Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada