dimarts, 2 d’octubre del 2018

Funcions BUSCAR amb l'EXCEL


Bon dia, bona tarda o bona nit!

Com que he vist que ens estem fent un embolic amb les funcions de cerca del full de càlcul vull aprofitar per fer uns quants aclariments ara que tinc temps. En primer lloc hi ha la funció BUSCARV que és la més habitual. Gràcies a aquesta funció podem cercar valors que hi hagi dintre d’una columna (la V és de vertical).

La sintaxi d’aquesta funció és BUSCAR(valor_a_cercar, rang de les dades, desplaçament de columna).

On valor_a_cercar és el valor que fa de criteri de cerca, el rang és la taula on hi ha aquest valor de cerca i el desplaçament ens informa d’on ha d’extreure el valor que ens retornarà. És a dir, dintre de la mateixa fila on ha trobat el valor a cercar, de quantes columnes més enllà ha d’extreure el valor.
Amb un exemple ho veurem millor. La següent taula conté una sèrie de productes, dels qual hi tenim el número de referència, el nom i el preu.
Nosaltres tenim a l’etiqueta el número i el nom però volem saber-ne el preu. Com que volem que la cerca sigui àgil, en comptes d’escriure entre cometes el número a cercar a la fórmula farem referència a una cel·la on hi podrem anar escrivint les nostres cerques. Finalment, com que el preu del producte es troba dues columnes cap a la dreta de la columna de cerca i afegirem un dos.
La funció haurà quedat així: =BUSCARV(E3, A2:C7,2)

Escrivim a la cel·la E3 la referència 007 i veureu com apareix la quantitat 75€.
Hi podríem afegir un altre criteri que seria el valor que ens tornaria en cas de no haver-hi cap valor a la cel·la corresponent.
A continuació us deixo un enllaç cap a una taula on hi ha dades sobre països i les seves poblacions. Descarregueu el fitxer en el vostre equip i proveu de fer servir la funció BUSCARV per contestar les següents preguntes: Quina és la població de Vietnam, i la de Puerto Rico? I la població femenina d’Alemanya?

Població Mundial


Fins aquí la funció fàcil. Ara farem servir una que és una mica més complicada de comprendre tot i que ve a seguir la mateixa lògica, la funció BUSCARH. En aquest cas, la funció ens ajudarà a cercar valors de manera horitzontal, és a dir al llarg d’una línia.
Tenim la següent llista d’alumnes disposada en horitzontal i volem cercar la nota que han tret de matemàtiques. Assignatura que tenim 3 files més avall.
La sintaxi de la funció és la següent: BUSCARH(valor_a_cercar, rang de dades, desplaçament de files).
Com podeu veure és exactament igual que amb BUSCARV però canviant columnes per files. Us deixo aquí un enllaç amb un exercici de BUSCARH resolt perquè aneu provant de cercar valors i comprovant com queda la funció.

buscarH

Si canvio el 3 de la funció per un 4, i la cerca per una L, quin serà el resultat?

Espero que aquest exercicis aclareixin els vostres dubtes sobre aquestes funcions.

Ens veiem a classe!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada